Recept

Tádžická hrachová polévka se skopovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57687
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 ks Bobkový list
4 ks Cibule
750 g Hrách
500 g Mouka polohrubá
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
500 g Skopová plec
2 kávová lžička Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 226kJ
30% Sacharidy 108 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 222 mg
65% Bílkoviny 36 g

Tádžická hrachová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Den předem do studené vody namočíme hrách.

2

Skopové maso rozkrájíme na kostky, vložíme do velkého hrnce se 3 l vody a zakryté vaříme asi 1,5 hodiny. Poté maso drátěnou sběračkou vybereme a na velkém pekáči v troubě na oleji ze všech stran opečeme. Maso i s výpekem následně vrátíme do přecezeného vývaru, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i hrách a společně vaříme dále. Během vaření přiléváme horkou vodu tak, abychom měli stále 3 l polévky. Po 90 minutách polévku osolíme, přidáme bobkový list a tlučený pepř, poté ještě 15 minut povaříme.

3

Během vaření polévky připravíme přílohu: z 500 g polohrubé mouky, 50 ml vody a lžičky soli připravíme těsto, z nějž vytvarujeme tenké placky. Na velké pánvi nebo pekáči je poté z obou stran na malém množství oleje opékáme. Opečené placky rozkrájíme na pruhy (asi jako hodně široké nudle).

4

Polévku podáváme tak, že do talíře vložíme nakrájené plackové pruhy, které nakonec zalijeme horkou polévkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k namočení hrachu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept