Recept

Těstovinový dort s paprikami a houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57689

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těstoviny
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
200 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
230 g Těstoviny Vermicelli
1 l Voda pitná
Zeleninová náplň s houbami
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
140 g Žampiony čerstvé
Smetanová zálivka
150 ml Mléko polotučné
2 g Muškátový oříšek
1 kávová lžička Oregano sušené
2 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 812kJ
21% Sacharidy 75 g
41% Tuky 30 g
63% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Těstovinový dort s paprikami a houbami postup přípravy receptu:

1

Příprava: hlubokou koláčovou (nebo dortovou) formu vymažme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny do poloměkka. Poté je scedíme, ochutíme lžící olivového oleje a dvěma lžícemi másla. Takto ochucené těstoviny důkladně promícháme pomocí dvou vidliček a urovnáme do připravené pečicí nádoby ve tvaru kruhu tak, abychom získali tvar dortu se sníženou středovou částí (pro zeleninovou náplň s houbami). Středovou část těstovin naplníme směsí s houbami, zalijeme smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným Parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud náplň neztuhne a sýr se neroztaví. Tento pokrm servírujeme horký, zpravidla jako hlavní chod.

3

Zeleninová náplň s houbami: cibuli nasekáme nadrobno, očištěnou papriku pokrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na lžíci másla v pánvi za stálého promíchávání necháme zesklovatět rozsekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme pokrájené žampióny a papriku, poté 2 minuty restujeme, dokud zelenina nezměkne. Touto náplní vyplníme střed připravovaného těstovinového dortu.

4

Smetanová zálivka: smetanu zředíme mlékem, do roztoku vmícháme vejce, zálivku ochutíme muškátovým oříškem, oreganem, solí a pepřem. Zálivkou posléze přelijeme rozloženou houbovou náplň na těstovinách.

Poznámka

Servírujeme teplé. K tomuto pokrmu můžeme podávat rajčatový salát s bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept