Těstovinový dort s paprikami a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový dort s paprikami a houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57689 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těstoviny | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
230 g | Těstoviny Vermicelli |
1 l | Voda pitná |
Zeleninová náplň s houbami | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika zelená |
140 g | Žampiony čerstvé |
Smetanová zálivka | |
150 ml | Mléko polotučné |
2 g | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 238,1mg |
Draslík | 299,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 676,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Cibule, Paprika zelená, Žampiony čerstvé, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny Vermicelli, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový dort s paprikami a houbami postup přípravy receptu:
1 | Příprava: hlubokou koláčovou (nebo dortovou) formu vymažme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C. |
2 | Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny do poloměkka. Poté je scedíme, ochutíme lžící olivového oleje a dvěma lžícemi másla. Takto ochucené těstoviny důkladně promícháme pomocí dvou vidliček a urovnáme do připravené pečicí nádoby ve tvaru kruhu tak, abychom získali tvar dortu se sníženou středovou částí (pro zeleninovou náplň s houbami). Středovou část těstovin naplníme směsí s houbami, zalijeme smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným Parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud náplň neztuhne a sýr se neroztaví. Tento pokrm servírujeme horký, zpravidla jako hlavní chod. |
3 | Zeleninová náplň s houbami: cibuli nasekáme nadrobno, očištěnou papriku pokrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na lžíci másla v pánvi za stálého promíchávání necháme zesklovatět rozsekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme pokrájené žampióny a papriku, poté 2 minuty restujeme, dokud zelenina nezměkne. Touto náplní vyplníme střed připravovaného těstovinového dortu. |
4 | Smetanová zálivka: smetanu zředíme mlékem, do roztoku vmícháme vejce, zálivku ochutíme muškátovým oříškem, oreganem, solí a pepřem. Zálivkou posléze přelijeme rozloženou houbovou náplň na těstovinách. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K tomuto pokrmu můžeme podávat rajčatový salát s bazalkou.