Ruská višňová polévka s ovocnými pelmeněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská višňová polévka s ovocnými pelmeněmi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57690 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
120 g | Mouka polohrubá |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Višně |
1200 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 160,4mg |
Draslík | 342,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Vejce slepičí, Višně, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská višňová polévka s ovocnými pelmeněmi postup přípravy receptu:
1 | Višně určené na polévku rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu višní vypeckujeme, druhou rozmačkáme, přidáme k ní pecky z první poloviny višní a 3 hřebíčky, zalijeme 1,2 l horké vody, vsypeme cukr, uvedeme do varu, asi 2 minuty povaříme, poté necháme 15 - 20 minut stát. Směs následně přecedíme, pecky i hřebíčky vyjmeme a dřeň propasírujeme zpět do ovocného vývaru. |
2 | Mezitím připravíme pelmeně: Do mouky rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml vody, přidáme špetku soli, smícháme a vypracujeme tuhé těsto. To na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku, z níž tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko položíme 1 - 2 vypeckované višně, okraje těsta nakonec dobře stiskneme. |
3 | Před podáváním zavaříme pelmeně do vařící polévky, vaříme přibližně 5 - 10 minut. Odstavíme z ohně, podle chuti přisladíme a vmícháme šlehačku. |
4 | Polévku podáváme teplou, do každého talíře přidáme ještě lžíci zakysané smetany. |
Poznámka
Servírujeme teplé.