Ruská jablečná krémová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská jablečná krémová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57691 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
8 polévková lžíce | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
200 g | Veka |
1200 ml | Voda pitná |
8 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 181,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Rýže dušená, Skořice mletá, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská jablečná krémová polévka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na kousky. |
2 | Suroviny vložíme do hrnce, přidáme kousek strouhané citronové kůry a mletou skořici. Poté vše zalijeme horkou vodou a rozvaříme. Rozvařenou směs necháme vychladnout, rozmixujeme ji, hrnec doplníme horkou vodou asi na 1200 ml, přidáme cukr, uvedeme do varu a asi 2 minuty povaříme. |
3 | Při podávání dáme na každý talíř 2 lžíce dušené rýže a 2 lžíce zakysané smetany. |
Poznámka
Servírujeme teplé.