Hovězí ledvinky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ledvinky na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57695 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí ledviny |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 557,2mg |
Draslík | 588,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí ledviny, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ledvinky na víně postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat. |
2 | Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, když začne zlátnout, přidáme okapané ledvinky, dobře je opečeme, vsypeme mouku, opepříme a za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Zalijeme suchým bílým vínem, přikryjeme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme do měkka. |
3 | Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, osolíme a opečeme na rozehřátém másle. |
4 | Ledvinky osolíme a upravíme na talíře. Na ně navrstvíme připravené žampiony, posypeme petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.