Recept

Hovězí ledvinky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí ledvinky na víně 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57695
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí ledviny
80 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
4% Sacharidy 14 g
54% Tuky 41 g
32% Sodík 643 mg
44% Bílkoviny 25 g

Hovězí ledvinky na víně postup přípravy receptu:

1

Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.

2

Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, když začne zlátnout, přidáme okapané ledvinky, dobře je opečeme, vsypeme mouku, opepříme a za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Zalijeme suchým bílým vínem, přikryjeme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme do měkka.

3

Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, osolíme a opečeme na rozehřátém másle.

4

Ledvinky osolíme a upravíme na talíře. Na ně navrstvíme připravené žampiony, posypeme petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept