Olivové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivové placky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57696 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
150 g | Cibule červená |
10 g | Droždí sušené |
350 g | Mouka chlebová |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy nakládané |
5 g | Sůl |
10 g | Sůl mořská |
25 g | Tuk |
15 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 144,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Mouka chlebová, Olivy nakládané, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivové placky postup přípravy receptu:
1 | Černé olivy bez pecek scedíme, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, lístky tymiánu otrháme. Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Důkladně prohněteme, do těsta zapracujeme polovinu oliv, které jsme trochu pokrájeli. Z těsta vytvarujeme čtyři placky, posypeme zbylými olivami, kroužky cibule, mořskou hrubozrnnou solí, tymiánem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme placky, vložíme do trouby, pečeme při 190°C asi 25 minut. |
Poznámka
Podáváme vychladlé.