Jednoduchý recept

Žemle se sušenými rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57697

Ingredience

10 g Droždí sušené
40 ml Mléko polotučné
230 g Mouka chlebová
100 g Máslo čerstvé
50 g Rajčata sušená sterilovaná
4 g Sůl
25 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
6% Sacharidy 23 g
9% Tuky 7 g
12% Sodík 237 mg
11% Bílkoviny 6 g

Žemle se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova.

2

Před podáváním necháme žemle vychladnout.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept