Žemle se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57697 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Droždí sušené |
100 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka chlebová |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
4 g | Sůl |
25 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 158,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Mouka chlebová, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova. |
2 | Před podáváním necháme žemle vychladnout. |
Poznámka
Servírujeme vychladlé.