Vepřová játra s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra s mandlemi
Vepřová játra s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
200 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
100 ml | Hovězí vývar základní |
1600 g | Játra vepřová |
500 g | Mandle |
300 ml | Olej stolní |
100 ml | Omáčka sójová |
100 g | Paprika sterilovaná |
250 g | Pórek |
100 g | Solamyl |
10 g | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 498,4mg |
Draslík | 996,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 13,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Mandle, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem. |
2 | Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle. |
3 | Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme. |