Jednoduchý recept

Bramborový páj s cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57713
Kategorie: Zelenina

Ingredience

800 g Brambory vařené
120 g Cibule červená
150 g Cibulka jarní
500 g Listové těsto
1 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
25 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
13% Sacharidy 47 g
35% Tuky 26 g
33% Sodík 653 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bramborový páj s cibulí postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku s oloupanou červenou cibulí pokrájíme nadrobno, vařené brambory trochu rozmačkáme, osolíme, opepříme, smícháme se 30 ml smetany a s cibulí. Listové těsto rozpůlíme a vyválíme na dvě stejně velké placky. Formu na koláče vymažeme tukem, vložíme do ní jednu placku, doprostřed naneseme bramborovou směs, okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a zakryjeme druhým kusem těsta. Okraje přimáčkneme, uprostřed uděláme malý otvor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny. Zbylou smetanu rozmícháme se zbylým vejcem, otvorem vlijeme do páje, poté pečeme ještě 15 minut.

2

Páj upravíme na velký servírovací talíř a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept