Rajčatové koláčky s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové koláčky s česnekem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57714 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule červená |
250 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
20 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 230,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule červená, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové koláčky s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, česnek prolisujeme, bylinky posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a orestujeme. Přidáme rajčata, česnek, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. |
2 | Listové těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, každý rozválíme na placičku, potřeme žloutky, vyskládáme na vymaštěný plech, vložíme na 3 minuty do vyhřáté trouby (aby se žloutky zapekly), poklademe rajčatovou směsí, posypeme bylinkami, strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C do zlatova. |
3 | Placičky upravíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.