Máslové věnečky s mandlemi po švédsky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové věnečky s mandlemi po švédsky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 57715 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na vytření a vysypání formiček | |
---|---|
200 g | Mandle loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Mandle loupané |
230 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 127,3mg |
Draslík | 8,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Máslo čerstvé, Cukr vanilka, Mandle loupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové věnečky s mandlemi po švédsky postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky. |
2 | 200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova). |
3 | Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.