Recept

Máslové věnečky s mandlemi po švédsky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 57715
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Na vytření a vysypání formiček
200 g Mandle loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
60 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Mandle loupané
230 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
8% Sacharidy 29 g
62% Tuky 47 g
0% Sodík 4 mg
19% Bílkoviny 11 g

Máslové věnečky s mandlemi po švédsky postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky.

2

200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova).

3

Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept