Jednoduchý recept

Páj se sýrem a celerem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57717
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Těsto
25 g Máslo čerstvé
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 g Sůl
25 g Sýr Ementál (Primátor)
25 g Tuk
50 ml Voda pitná
Náplň
130 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř cayenský
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 854kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
33% Sodík 665 mg
8% Bílkoviny 4 g

Páj se sýrem a celerem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer očistíme a nastrouháme nahrubo. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, celer, orestujeme, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí.

2

Do mísy vsypeme mouku, sůl, strouhaný sýr, promícháme, přidáme máslo, zapracujeme do moučné směsi, přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Tři čtvrtiny těsta vyválíme na 6 placek, zbytek na tenký plát, ze kterého vykrojíme 6 koleček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj placky, vytvoříme okraje, na placky naneseme celerovou směs z pánve, zakryjeme kolečky z těsta, páje uprostřed propíchneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 20 minut.

3

Po upečení upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept