Chřestový koláč se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový koláč se žampiony
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57718 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest bílý |
120 g | Cibule |
250 g | Listové těsto |
80 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový koláč se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chřest očistíme, žampiony rozkrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou a povaříme 3 minuty, scedíme, nakrájíme na nudličky. Koláčovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní plát listového těsta, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Mřížku odstraníme, poté pečeme dalších 15 minut. |
2 | Mezitím připravíme náplň. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme žampiony, osmahneme a odstavíme. Žampionovou směs smícháme s chřestem, naneseme na koláč, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
3 | Koláč upravíme na velký servírovací talíř, posypeme posekanými bylinkami a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.