Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57719

Ingredience

1500 g Brambory
80 g Chléb toastový
250 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
8 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
16% Sacharidy 56 g
21% Tuky 16 g
32% Sodík 637 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bramborové knedlíky ze syrových brambor s toastovým chlebem postup přípravy receptu:

1

Střídku toastového chleba pokrájíme na kostičky, osmahneme do zlatova v pánvi na 30 gramech másla a odložíme na papírový ubrousek. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy, vymačkáme z nich vodu, do hrnce vlijeme mléko, přidáme zbytek másla, osolíme, přivedeme k varu, pomalu za stálého míchání přisypeme hrubou mouku, důkladně promícháme, krátce povaříme a odstavíme. Smícháme s nastrouhanými bramborami, vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme 12 kulatých knedlíků. Do každého zapracujeme několik kostiček chleba, knedlíky vložíme do vroucí vody, vaříme zvolna asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept