Jednoduchý recept

Vějířové brambory s Parmezánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57720

Ingredience

1200 g Brambory
60 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
7% Sacharidy 25 g
15% Tuky 11 g
41% Sodík 826 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vějířové brambory s Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme utěrkou, do každé uděláme ostrým nožem hluboké zářezy asi 3 mm od sebe po celé délce, ale úplně je nedokrojíme. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, rozlijeme i po stěnách pekáčku, přiložíme brambory v jedné vrstvě zářezy nahoru, osolíme, opepříme, pokapeme máslem ze dna pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Přibližně 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným Parmezánem, pokapeme máslem ze dna pekáčku a dopečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept