Jednoduchý recept

Pečené brambory s jogurtovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57721
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Brambory
15 ml Citronová šťáva
100 g Jogurt bílý
5 g Kmín římský
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
160 g Salát Lollo Biondo
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 638kJ
6% Sacharidy 22 g
8% Tuky 6 g
50% Sodík 996 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pečené brambory s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Větší brambory se slupkou pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou, rozložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu.

2

V pánvi nasucho opražíme římský kmín a necháme vychladnout. V misce smícháme jogurt, opražený kmín, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.

3

Na dezertní talířky rozložíme vždy jedem list salátu, na něj upravíme pečené brambory nakrájené na čtvrtky, pokapeme jogurtovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept