Bramboráčky zapečené s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky zapečené s uzeným lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57722 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
80 g | Cibule |
30 g | Kopr čerstvý |
200 g | Losos uzený |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 855,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Losos uzený, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráčky zapečené s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, plátky uzeného lososa rozkrájíme na proužky, kopr posekáme. |
2 | V míse smícháme vymačkané brambory s cibulí, osolíme, přidáme vejce, mouku, pepř a vymícháme těsto. Naběračkou ho odebíráme, vkládáme na rozpálený olej, lžící roztíráme na placičky a smažíme z obou stran do zlatova. Odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. |
3 | Hotové bramboráčky vyskládáme na plech, ozdobíme proužky lososa, posypeme sýrem a ještě krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem. Upravíme na talíře, ozdobíme koprem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.