Chřest bílý s holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest bílý s holandskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57724 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
700 g | Chřest bílý |
8 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar zeleninový |
Na ozdobení | |
---|---|
130 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 357,7mg |
Draslík | 347,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest bílý s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý očištěný chřest svážeme do jednoho svazečku, uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené a oslazené vodě do měkka. Poté scedíme a necháme okapat. |
2 | Žloutky dáme do kastrůlku, přilijeme vývar a kastrůlek dáme nad horkou lázeň (připravenou ze 2 l vody). Za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí. Přilijeme citrónovou šťávu, dochutíme špetkou solí, nakonec vložíme máslo, které za stálého mícháním rozpustíme, uvaříme hustou omáčku. |
3 | Na mělké talíře rozdělíme podle porcí okapaný chřest, každou porci posypeme na malé kostky rozkrájenou šunkou a zasypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec povrch přelijeme horkou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.