Jednoduchý recept

Zapečený květák v ostré omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Zapečený květák v ostré omáčce 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57725
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Květák
1 špetka Sůl
Na omáčku
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kari koření
80 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
70 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
Na vymazání mísy
60 g Máslo čerstvé
50 g Strouhanka
Na dohotovení
70 g Máslo čerstvé
70 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
7% Sacharidy 24 g
63% Tuky 47 g
44% Sodík 889 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zapečený květák v ostré omáčce postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěný a omytý květák rozdělíme na jednotlivé růžičky. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a uvaříme do měkka, scedíme, necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli do měkka. Přisypeme mouku, kari koření, vlijeme mléko, za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Necháme mírně vychladnout, dochutíme špetkou soli, pepřem, rozklepneme vejce, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr. Vše důkladně promícháme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naskládáme připravený květák. Na povrch rozlijeme teplou omáčku, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Na sýr poskládáme na tenké plátky rozkrájené máslo.

4

Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 20 - 25 minut. Po upečení necháme jídlo 5 až 10 minut odpočinout, poté ho rozdělíme na porce, poklademe je na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept