Jednoduchý recept

Rajčata plněná vajíčkovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57726

Ingredience

1 ks Cibule
5 polévková lžíce Kečup ostrý
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
800 g Rajčata
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
80 g Šunka uzená
Na vymazání plechu
70 g Máslo čerstvé
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 705kJ
4% Sacharidy 15 g
75% Tuky 57 g
26% Sodík 517 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rajčata plněná vajíčkovou náplní postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně do ní pomocí lžíce vložíme čtyři vejce. Na mírném ohni je vaříme natvrdo (8-10 minut). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Masitá rajčata omyjeme, uřízneme vršky a lžicí opatrně vydlabeme střed.

3

Do misky vložíme na malé kousky nakrájený sýr, šunku, oloupanou na plátky pokrájenou cibuli a rozklepneme syrové vejce. Nakonec vložíme připravená vejce natvrdo, vše ochutíme solí, pepřem, pokapeme kečupem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Suroviny důkladně promícháme.

4

Připravenou směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznuté vršky a naskládáme je na máslem vymazaný, vodou podlitý plech. Rajčata polijeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé. Takto připravená rajčata podáváme jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept