Rajčata plněná vajíčkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná vajíčkovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57726 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
800 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
80 g | Šunka uzená |
80 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Na vymazání plechu | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 341,3mg |
Draslík | 667,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka uzená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná vajíčkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně do ní pomocí lžíce vložíme čtyři vejce. Na mírném ohni je vaříme natvrdo (8-10 minut). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Masitá rajčata omyjeme, uřízneme vršky a lžicí opatrně vydlabeme střed. |
3 | Do misky vložíme na malé kousky nakrájený sýr, šunku, oloupanou na plátky pokrájenou cibuli a rozklepneme syrové vejce. Nakonec vložíme připravená vejce natvrdo, vše ochutíme solí, pepřem, pokapeme kečupem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Suroviny důkladně promícháme. |
4 | Připravenou směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznuté vršky a naskládáme je na máslem vymazaný, vodou podlitý plech. Rajčata polijeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Takto připravená rajčata podáváme jako hlavní jídlo.