Jednoduchý recept

Žampióny z čínské kuchyně

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57727
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Glutasol
80 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Omáčka sójová
0,5 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 g Pórek
0,5 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
4% Sacharidy 16 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 79 mg
10% Bílkoviny 6 g

Žampióny z čínské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté žampióny oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek také očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme česnek, zamícháme a ihned vmícháme i žampióny. Přidáme pórek, ochutíme solí, pepřem, vlijeme víno, za častého promíchání dusíme do měkka.

2

Po dobu dušení přidáme do pánve Glutasol, Solamyl a sójovou omáčku. Těsně přes dodušením přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Hotové žampióny rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept