Jednoduchý recept

Žampióny plněné drůbeží náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57728

Ingredience

120 g Anglická slanina
1 ks Cibule
200 g Drůbeží maso pečené
1 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Kari koření
1 dl Olej slunečnicový
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
2 špetka Sůl
60 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
500 g Žampiony čerstvé
Na vymazání plechu
70 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 798kJ
4% Sacharidy 14 g
78% Tuky 59 g
21% Sodík 429 mg
44% Bílkoviny 25 g

Žampióny plněné drůbeží náplní postup přípravy receptu:

1

Žampióny důkladně očistíme, odřízneme nožičky a okraje kloboučků. Odříznuté části pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme oloupanou, na kousky rozkrájenou cibuli i česnek. Přidáme krájené nožičky a kloboučky, na kousky nakrájenou papriku, chvilku vše podusíme, poté necháme vychladnout.

2

Do vychladlé směsi přidáme na kousky pokrájené maso, na kolečka krájený pórek, přilijeme smetanu, přidáme hořčici a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením, ještě jednou promícháme. Hotovou náplní nadíváme žampióny, každý zabalíme do plátku anglické slaniny a zajistíme párátkem.

3

Naskládáme na máslem vymazaný plech, vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, smažené hranolky a podobně. Hodí se také jako předkrm s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept