Žampióny plněné drůbeží náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampióny plněné drůbeží náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57728 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Drůbeží maso pečené |
1 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
60 ml | Zakysaná smetana |
500 g | Žampiony čerstvé |
Na vymazání plechu | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 764,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 236,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kari koření, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Hořčice, Pepř černý mletý, Pórek, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampióny plněné drůbeží náplní postup přípravy receptu:
1 | Žampióny důkladně očistíme, odřízneme nožičky a okraje kloboučků. Odříznuté části pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme oloupanou, na kousky rozkrájenou cibuli i česnek. Přidáme krájené nožičky a kloboučky, na kousky nakrájenou papriku, chvilku vše podusíme, poté necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlé směsi přidáme na kousky pokrájené maso, na kolečka krájený pórek, přilijeme smetanu, přidáme hořčici a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením, ještě jednou promícháme. Hotovou náplní nadíváme žampióny, každý zabalíme do plátku anglické slaniny a zajistíme párátkem. |
3 | Naskládáme na máslem vymazaný plech, vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, smažené hranolky a podobně. Hodí se také jako předkrm s čerstvou zeleninou.