Jednoduchý recept

Plněné žampióny na zakysané smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57729
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
80 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
2 špetka Sůl
8 dl Voda pitná
500 g Žampiony čerstvé
Na vymazání plechu
60 g Máslo čerstvé
Na přípravu smetany
0,5 kávová lžička Kari koření
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 095kJ
14% Sacharidy 49 g
77% Tuky 58 g
12% Sodík 243 mg
16% Bílkoviny 9 g

Plněné žampióny na zakysané smetaně postup přípravy receptu:

1

Do vhodného kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni povaříme do měkka. Z důkladně očištěných žampiónů odřízneme nožičky, které rozkrájíme na malé kousky. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nožičky ze žampiónů, osmahneme do měkka a odstavíme ze sporáku. Vmícháme uvařenou rýži, ochutíme špetkou solí, pepřem a dobře promícháme.

2

Připravenou náplní naplníme kloboučky žampiónů, naskládáme je na máslem vymazaný plech, polijeme olejem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 20 minut. Smetanu smícháme podle chuti se solí, pepřem, kari kořením a krátce před dopečením jí žampióny podlijeme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo, hodí se však také jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept