Žampióny plněné sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampióny plněné sýrovou náplní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57730 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
6 ml | Citronová šťáva |
170 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Tofu - uzený |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 54,6mg |
Draslík | 431,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Tofu - uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampióny plněné sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampióny omyjeme, odkrojíme nožičky, ty pokrájíme na malé kousky. Žampióny pokapeme citrónovou šťávou, posypeme špetkou soli a naskládáme na sedmdesáti gramy másla vymazaný plech. |
2 | Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně rozkrájíme a v pánvi na 100 g rozehřátého másla osmahneme. Přidáme krájené žampiónové nožičky, pod pokličkou podusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme sýr, petrželovou nať, ochutíme zbylou solí, pepřem a vše dobře promícháme. |
3 | Připravenou náplň lžící pokládáme do středu žampiónových kloboučků na plechu. Vložíme do nahřáté trouby, poté při 200 stupních pečeme 20 - 25 minut. Pečeme tak dlouho, aby se spojila náplň a žampióny byly upečené do měkka. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvou nebo opečenou bagetou, případně s vekou.