Šátečky s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky s Nivou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57734 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Listové těsto |
100 g | Máslo pomazánkové |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sezam - semena |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 211,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sezam - semena, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Jemně nastrouhanou Nivu vložíme do misky, přilijeme smetanu, máslo a dobře promícháme. Nakonec přimícháme drobně nasekané ořechy, pepř a ještě jednou zamícháme. |
2 | Na pracovní desku položíme plát listového těsta, který rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce položíme lžičku náplně, rohy dobře spojíme k sobě a pokládáme na plech, opláchnutý studenou vodou. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a vložíme do předehřáté trouby. |
3 | Při 180 stupních pečeme přibližně 10 - 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu. |
Poznámka
Takto připravené šátečky podáváme ještě vlažné jako předkrm. Chutné jsou také studené.
Děláme podobné