Placičky jako lehká večeře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placičky jako lehká večeře
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57736 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
100 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Na těsto | |
---|---|
100 g | Kečup ostrý |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 353,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zeleninová směs jarní - mražená, Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Placičky jako lehká večeře postup přípravy receptu:
1 | Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme. |
2 | Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple. |
3 | Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodná lehká rodinná večeře.