Anglické slaninové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické slaninové závitky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57738 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
23 plátek | Anglická slanina |
70 g | Hořčice |
2 ks | Jablka |
2 ks | Kapie |
100 g | Kečup ostrý |
100 g | Ořechy vlašské |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 13,9mg |
Draslík | 168,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Ořechy vlašské, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapie, Kečup ostrý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglické slaninové závitky postup přípravy receptu:
1 | Plátky anglické slaniny potřeme kečupem a hořčicí. Na půlku plátků vyskládáme na tenké plátky nakrájená jablka a posekané ořechy. Zavineme do závitků, spojíme párátkem a poskládáme na plech. Druhé část plátků naplníme na kolečka pokrájenou kapií, opět stočíme do závitků, spojíme párátkem a přidáme na plech. |
2 | Povrch každého posypeme jemně nastrouhaným sýrem a vložíme do horké trouby. Pečeme při 200 stupních 10 - 15 minut. Po upečení ještě teplé rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako teplý předkrm.