Gnocchi zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi zapečené se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5774 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bramborové noky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Fontina |
100 g | Sýr Provolone |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 228,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Fontina, Sýr Provolone mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Bramborové noky uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Poté je rozložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe kousky másla, posypeme petrželkou, ochutíme solí a pepřem. Poklademe plátky sýrů a zapékáme cca 10min až se sýr roztaví. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Fontina a provolone jsou dobře tavitelné tvarohové sýry.