Jednoduchý recept

Těstovinový římský předkrm

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57740
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ml Citronová šťáva
6 polévková lžíce Kečup ostrý
70 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy nakládané
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 042kJ
15% Sacharidy 55 g
30% Tuky 22 g
41% Sodík 810 mg
30% Bílkoviny 17 g

Těstovinový římský předkrm postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vsypeme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme podle návodu na sáčku do měkka. Poté je scedíme, necháme okapat a vložíme do vhodné misky. Ještě teplé je polijeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek a na plátky pokrájenou papriku. Nakonec do směsi přilijeme citrónovou šťávu, posypeme nahrubo strouhaným sýrem a opět promícháme.

2

Hotový předkrm rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci ozdobíme ostrým kečupem a olivami.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Hodí se také jako rodinná večeře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept