Vaječný předkrm se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný předkrm se šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57741 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
70 g | Sýr Čedar |
200 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 256,9mg |
Draslík | 168,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Paprika zelená, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný předkrm se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vařenou šunku spolu se sýrem nakrájíme na kousky a naskládáme na dno zapékací mísy. Přidáme na tenké plátky pokrájenou papriku. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme. |
2 | Připravenou vaječnou směsí polijeme šunku a sýr, povrch posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 20 minut. |
3 | Po upečení teplé jídlo rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm, vhodnou přílohou je celozrnné pečivo.