Jednoduchý recept

Vaječný předkrm se šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57741
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Kari koření
60 g Máslo čerstvé
2 ks Paprika zelená
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Smetana 33% (šlehačka)
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Šunka dušená
70 g Sýr Čedar
200 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 810kJ
2% Sacharidy 7 g
43% Tuky 32 g
37% Sodík 735 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vaječný předkrm se šunkou postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vařenou šunku spolu se sýrem nakrájíme na kousky a naskládáme na dno zapékací mísy. Přidáme na tenké plátky pokrájenou papriku. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme.

2

Připravenou vaječnou směsí polijeme šunku a sýr, povrch posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 20 minut.

3

Po upečení teplé jídlo rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, vhodnou přílohou je celozrnné pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept