Sladké tyčky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké tyčky s mandlemi
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57742 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
110 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Mouka na vál | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na potření a posypání tyček | |
2 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 116,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vejce slepičí, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké tyčky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku přivedeme k varu 3 - 4 dl vody. Vsypeme do ní mandle, necháme přejít varem, poté je scedíme a oloupeme. Dvě lžíce mandlí jemně nastrouháme, zbytek rozdělíme na poloviny a odložíme do misky. |
2 | Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme strouhané mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Poté ho položíme na pomoučený vál a zlehka rozválíme. Posypeme připravenými mandlemi, nato těsto 2 x přehneme a znovu zlehka vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm. Rádýlkem z něj krájíme tyčky, široké 2 cm a dlouhé asi 4 - 5 cm. Klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pří 190°C - 200°C přibližně 10 až 15 minut (do zlatova). |
3 | Upečené tyčky necháme vychladnout, poté je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.