Jednoduchý recept

Vaječné řízečky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57743
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

6 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
20 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice
60 g Kečup ostrý
60 g Okurky nakládané
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 113kJ
10% Sacharidy 36 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 291 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vaječné řízečky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl, pepř a dobře metlou prošleháme. Vsypeme strouhanku, nasekanou zelenou část jarní cibulky, promícháme. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku.

2

V pánvi rozpálíme olej, malou naběračkou naléváme těsto na dno pánve do tvaru oválu. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do skončení těsta.

3

Krajíce chleba potřeme hořčici, na ně klademe vaječné řízky. Navrch položíme na tenká kolečka pokrájené kyselé okurky a na tence rozkrájenou cibuli. Nakonec každý krajíc s vaječným řízkem pokapeme ostrým kečupem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept