Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57745

Ingredience

Těsto
60 g Cukr krupice
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Mouka žitná
230 g Máslo čerstvé
Na potření a posypání
130 g Cukr krystal
1,5 ks Cukr skořicový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
21% Sacharidy 77 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 14 mg
15% Bílkoviny 9 g

Žitná srdíčka postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně vmícháme prosátou pšeničnou i žitnou mouku, promícháme a důkladně těsto vypracujeme. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky.

2

V misce smícháme hrubý cukr krystal se skořicovým cukrem. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na plát silný 2 - 3 mm. Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme tvary, položíme je na plech (vyložený pečicím papírem), potřeme je rozšlehaným vajíčkem, hustě posypeme připraveným cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 175 - 190°C do zlatova po dobu přibližně 15 až 18 minut.

3

Vychladlá srdíčka rozložíme na mísu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept