Žitná srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žitná srdíčka
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57745 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
230 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g | Mouka žitná |
Na potření a posypání | |
130 g | Cukr krystal |
1,5 ks | Cukr skořicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 86,9mg |
Draslík | 15,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krystal, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná, Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žitná srdíčka postup přípravy receptu:
1 | V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně vmícháme prosátou pšeničnou i žitnou mouku, promícháme a důkladně těsto vypracujeme. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky. |
2 | V misce smícháme hrubý cukr krystal se skořicovým cukrem. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na plát silný 2 - 3 mm. Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme tvary, položíme je na plech (vyložený pečicím papírem), potřeme je rozšlehaným vajíčkem, hustě posypeme připraveným cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 175 - 190°C do zlatova po dobu přibližně 15 až 18 minut. |
3 | Vychladlá srdíčka rozložíme na mísu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.