Jednoduchý recept

Vaječné smaženky s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 57746
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

13 g Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na smažení
1 dl Olej slunečnicový
Na ozdobení
200 g Červená řepa sterilovaná
50 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 943kJ
6% Sacharidy 23 g
84% Tuky 63 g
11% Sodík 216 mg
17% Bílkoviny 10 g

Vaječné smaženky s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody v kastrůlku opatrně pomoci lžíce poklademe vejce. Vaříme je natvrdo 10 minut, následně scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na malé kostky.

2

Při pokojové teplotě změklé máslo pokrájíme do misky a utřeme na hladkou hmotu. Přisypeme do ní mouku s kypřicím práškem, za stálého míchání přiléváme smetanu. Do těsta přidáme kousky pokrájené maso, vložíme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z těsta rukama tvarujeme placky, následně je obalíme ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něj pokládáme placky, osmažíme po obou stranách do hněda. Teplé placky rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na tenká kolečka rozkrájenou červenou baby řepu, pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept