Obložená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená vejce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57747 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Majonéza |
4 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Salát vlašský |
2 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 312,7mg |
Draslík | 99,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát vlašský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená vejce postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody v kastrůlku opatrně klademe vejce, která 10 minut povaříme natvrdo. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme, překrojíme na půlky. |
2 | Na střed dezertních talířků rozdělíme vlašský salát, na povrch salátu položíme kolečko papriky, do středu papriky umístíme půlku vejce. Přes vejce nalijeme majonézu, posypeme sladkou paprikou, pepřem a ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí, podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem.