Jednoduchý recept

Obložená vejce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57747
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Majonéza
4 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
400 g Salát vlašský
2 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
4% Sacharidy 13 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 169 mg
16% Bílkoviny 9 g

Obložená vejce postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody v kastrůlku opatrně klademe vejce, která 10 minut povaříme natvrdo. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme, překrojíme na půlky.

2

Na střed dezertních talířků rozdělíme vlašský salát, na povrch salátu položíme kolečko papriky, do středu papriky umístíme půlku vejce. Přes vejce nalijeme majonézu, posypeme sladkou paprikou, pepřem a ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí, podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept