Jednoduchý recept

Obložená vejce v hlávkovém salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57750
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 špetka Kari koření
100 g Majonéza
10 g Petržel - nať
60 g Salát hlávkový
400 g Salát vlašský
2 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
4% Sacharidy 13 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 168 mg
16% Bílkoviny 9 g

Obložená vejce v hlávkovém salátu postup přípravy receptu:

1

Vejce opatrně vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme na půlky.

2

Na dezertní talířky poklademe listy hlávkového salátu, na něj rozdělíme vlašský salát. Do středu salátu položíme polovinu vařeného vejce, každou půlku posypeme špetkou kari koření a přelijeme majonézou. Povrch ozdobíme lístky petrželové natě, podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept