Jednoduchý recept

Zeleninové taštičky kořeněné

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57751
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
100 g Cibule
6 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
4 g Kari koření
4 g Kmín římský
4 g Kurkuma
100 g Máslo čerstvé
30 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná celozrnná
120 g Mrkev kořen
15 ml Olej olivový extra panenský
25 ml Olej slunečnicový
120 g Pastinák
8 g Sůl
25 g Tuk
50 ml Voda pitná
80 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
15% Sacharidy 53 g
136% Tuky 102 g
42% Sodík 845 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zeleninové taštičky kořeněné postup přípravy receptu:

1

Mrkev i pastinák očistíme, pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, přidáme máslo, zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, zakápneme panenským olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny uležet v chladu.

2

Těsto vyválíme na střední plát a rozřízneme na 4 čtverce. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev, pastinák, cibuli, česnek, krátce osmahneme, okořeníme římským kmínem, kurkumou, kari kořením, osolíme, přidáme hořčici, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až se všechna tekutina odpaří. Zeleninovou směs naneseme dorostřed každého čtverce, cípy těsta přehneme křížem proti sobě přes náplň, přimáčkneme, taštičky vyskládáme na pomaštěný plech, potřeme mlékem a pečeme při 200°C asi půl hodiny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept