Sardelovou pastou plněná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelovou pastou plněná vejce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57754 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Ředkvička |
40 g | Salát hlávkový |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
2 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 302,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Okurka salátová, Ředkvička, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardelovou pastou plněná vejce postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec. |
2 | Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s čerstvým pečivem.