Česnekový chléb s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový chléb s medem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57755 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
10 g | Droždí sušené |
10 g | Med včelí |
250 g | Mouka chlebová |
30 g | Šalvěj čerstvá |
20 g | Sůl mořská |
25 g | Tuk |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 91,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Droždí sušené, Med včelí, Mouka chlebová, Šalvěj čerstvá, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový chléb s medem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme tmavou chlebovou mouku, sušené droždí, posekané lístky šalvěje, dva stroužky prolisovaného česneku, polovinu hrubozrnné mořské soli, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, přidáme med a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme podlouhlý bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Chléb posypeme posekaným stroužkem česneku, zbytkem soli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny. |