Vejce plněná sardinkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná sardinkovou pěnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57758 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Kandovaná citronová kůra |
2 ks | Kapie |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Salát hlávkový |
100 g | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 292,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Kapie, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná sardinkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Vejce ve vroucí vodě povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Seřízneme vršky, malou lžičkou vydlabeme žloutky, spolu se sardinkami, na kousky nakrájeným máslem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou paprikou je rozšleháme na hladkou pěnu. Tu umístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme uvařené bílky. Uříznuté špičky potřeme zbylou pěnou a nalepíme je na vršek naplněných vajec. |
2 | Vejce spolu s listy hlávkového salátu, nakrájenou kapií a pokrájenými okurkami aranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, následně podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm, nejčastěji s čerstvým pečivem.