Jednoduchý recept

Vejce plněná sardinkovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57758
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Kandovaná citronová kůra
2 ks Kapie
60 g Máslo čerstvé
1 ks Okurka salátová
1 ks Paprika zelená
0,5 špetka Pepř černý mletý
40 g Salát hlávkový
100 g Sardinky v oleji
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
8% Sodík 153 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vejce plněná sardinkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Vejce ve vroucí vodě povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Seřízneme vršky, malou lžičkou vydlabeme žloutky, spolu se sardinkami, na kousky nakrájeným máslem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou paprikou je rozšleháme na hladkou pěnu. Tu umístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme uvařené bílky. Uříznuté špičky potřeme zbylou pěnou a nalepíme je na vršek naplněných vajec.

2

Vejce spolu s listy hlávkového salátu, nakrájenou kapií a pokrájenými okurkami aranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, následně podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm, nejčastěji s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept