Hovězí ledvinky Dionnaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ledvinky Dionnaise
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
500 g | Hovězí ledviny |
4 polévková lžíce | Koňak |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 531,8mg |
Draslík | 445,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí ledviny, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ledvinky Dionnaise postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je pokrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat. |
2 | V kastrolu do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Zalijeme koňakem, oflambujeme a přidáme mouku, kterou necháme zrůžovět, poté přidáme hořčici i chilli, zalijeme vínem, zamícháme, nakonec na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme máslo a osolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.