Gnocchi se sýrem Fontina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi se sýrem Fontina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5776 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Bramborové noky |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Fontina |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 176,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 503,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Fontina, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi se sýrem Fontina postup přípravy receptu:
1 | Sýr fontina nakrájíme najemno, smícháme se smetanou, máslem, nastrouhaným parmazánem, vložíme do vodní lázně a zahříváme cca 8min až se sýr roztaví a omáčka je hladká. |
2 | Mezitím uvaříme v osolené vodě noky, když vyplavou k povrchu, jsou hotové. Scedíme, rozdělíme do misek a přelijeme horkou omáčkou. Dozdobíme lístky oregana nebo jinými bylinkami a podáváme. |